barbeel experience

Wilt u ook een keer met een ervaren barbeelvisser op pad ?

Na ruim 30 jaar ervaring op het gebied van vissen in alle disclipines heb ik mezelf de laatste jaren gespecialiseerd in het vissen op de barbeel. Mijn ruime ervaring m.b.t. het karper- en feedervissen op de Waal (mijn thuiswater) was de stap om over te schakelen niet zo groot meer en was ik al snel ingeburgerd in de wereld van de barbeel. Zo snel dat ik zelfs de 1e prijs van de barbeelwedstrijd in 2008 wist te winnen. Doordat ik uit een vissersfamilie kom is het vissen meer een aangeboren talent. Zelfs mijn sterrenbeeld is vissen. Zo heb ik in diverse bladen en andere media gestaan met diverse vangsten en nieuwtjes op het gebied van hengelsport. Ook de website www.barbeel.eu is actueel m.b.t. alle nieuwtjes en alles wat er maar met vissen te maken heeft. Het vissen op barbeel is niet te beschrijven, je moet het beleven. Het moment dat de barbeel je aas pakt, zichzelf haakt en er als een speer vandoor gaat in een toch al snel stromend water waardoor je hengeltop letterlijk dubbel vouwt en de slipringen van de molen danig op de proef worden gesteld, wordt je als visser getrakteerd op een spectaculaire drill.

Denk maar niet dat de barbeel het zo maar opgeeft, het krachtige lichaam is één en al spier, een grote staart, platte buik en bolvormige bovenkant maakt het dat deze vissoort opgewassen is om tegen de sterkste stromingen in te zwemmen. Daarnaast natuurlijk als hij gevangen wordt, de visser en zijn uitrusting tot het uiterste zal tergen. Door de opkomst van vele barbeelvissers wordt de barbeel druk bevist. In de afgelopen jaren heb ik heel veel kennis opgedaan over de barbeel en staat zijn/haar welzijn in een zeer hoog vaandel. Tot mijn verdriet heb ik praktijken meegemaakt die de barbeel niet overleefd heeft doordat men met verkeerd materiaal zat te vissen of de barbeel niet juist behandelden. Dat was voor mij een reden om mijzelf als barbeelgids in te gaan zetten. In eerste instantie om het welzijn van de barbeel te waarborgen. Al snel bleek er veel interesse te zijn en stroomden de aanmeldingen binnen. Dat gaf mij veel voldoening en sinds een aantal jaren zijn er veelbelovende barbeelvissers bijgekomen die bij de vangst van een barbeel het welzijn net als ik in een hoog vaandel hebben staan. De afgelopen jaren zijn er vele honderden barbelen de revue gepasseerd waaronder vele 70- en 80cm. barbelen. Maar ook de kleinste barbeel van 23cm. wist mij te trakteren op een prachtige drill.

Wil jij of jullie een waanzinnig avontuur beleven ? Dan is er nu de kans om dat mee te maken en onder begeleiding van mij een sessie mee te maken en alle in's en out's te leren over het vissen op barbeel.

Wat houd de barbeel experience nou precies in ?

De Barbel Experience zal na contact worden ingedeeld voor een ochtend/middag/avond sessie.

Als u uw eigen materiaal meebrengt zal dat voorafgaande aan de sessie worden bekeken of uw eigen materiaal voldoet of ter plaatse aangepast voor het barbeelvissen.** (zie opmerking onderaan deze pagina)

Tijdens de Barbel Experience zullen er ook foto's worden gemaakt, deze krijgt u thuisgestuurd/gemaild, zodat u nog eens terug kunt kijken na deze Barbel Experience.

Informatie :

De Experiences worden gegeven in de periode van 1 Juli t/m 30 September ***

Maandag t/m Vrijdag alleen avondsessies (19:00u tot 22:00u)

Op Zaterdag en Zondag zijn er diverse tijden mogelijk.

De sessies worden verdeeld in een ochtend-, middag- of avondsessie, deze zijn van :

U hoeft niets mee te nemen (mag wel), want alles wordt voor u verzorgd qua uitrusting

met alleen het beste materiaal.

Opmerkingen :

** Minimale lengte van een hengel is 3,6mtr. en karperhengels van meer dan 2 Lb worden niet toegestaan.

Penhengel, Heavy Feederhengel of specimenhengel met een minimaal werpgewicht van 125gr. zijn geschikt.

***Afhankelijk van de waterstand en weersomstandigheden kan de afspraak worden verzet.

Heel belangrijk, lees eerst de algemene voorwaarden, het is een formaliteit, maar het hoort er bij !!!!!

ALGEMENE VOORWAARDEN

!!! Momenteel is het niet mogelijk om in te schrijven !!!