paris

Zammataro Maestro Heavy Feeder 150.

Donderdagochtend liep ik binnen bij mijn toenmalige vaste hengelsportzaak Q en S in Tiel en pak een bak koffie.

Gerard kwam er ook gezellig bij zitten en we raakten aan de praat en vervolgens zegt Gerard dat hij nieuwe hengels van Zammataro in het rek heeft staan, eerst denk ik nog, ja ja Gerard, ik weet daar ook de prijzen van en de hengels van Zammataro die ik op 3 beurzen heb gezien en gevoeld waren keiharde stokken.

Maar dan pakt hij de hengel uit het rek en zegt "probeer deze is" en tot mijn verbazing zie ik een prachtige zwarte blank en de hengel valt meteen goed in de hand, dan pakt Gerard de top van de hengel en trekt hem naar beneden en in mijn hand voel ik de hengel buigen !? Ik zeg, ... WoW is dit een nieuwe lijn van Zammataro ?

Yep, zegt Gerard.

Ik kijk op het prijskaartje en ben aangenaam verrast, dit keer geen bankrekening plunderend bedrag, maar een budgetvriendelijk kaartje hing er aan,...

Ik besloot de hengel aan te schaffen en op Vrijdagochtend er na had ik met mijn vismaat afgesproken een barbeelsessie aan de Waal te doen en daar meteen de nieuwe aanwinst te testen. Al snel kreeg ik een aanbeet en kon meteen de hengel testen op de strijd onder de kant met de barbeel.

Ik voelde de hengel over de gehele lengte buigen. In de overgang van carbon molenhouder en kurken handvat voelde ik beweging, de hengel buigt dus tot in het handvat, zonder dat de blank in moet leveren aan stuurkracht. Ik kan de barbeel sturen waar ik hem hebben wil en wat een perfect contact is er met de vis.

Dit was de eerste 55cm Barbeel gevangen aan de Zammataro hengel en al snel volgden er meerdere barbelen, waaronder

deze dikke barbeel dame van 73cm en 4,1kg en was geen partij voor de hengel en ook hier kon de Maestro een ware krachtmeting aan gaan met de barbeel en de hengel boog tot diep in het handvat door. Wat een heerlijk gevoel.

 

Over de hengel zelf :

De afwerking van de hengel is tot in de kleinste details doorgevoerd, zo beschikt de blank over 13 grote geleide-ogen welke allemaal voorzien zijn van sic ringen voor een verminderde weerstand tijdens het inwerpen en drillen.

 

Wat ook opvalt is dat alle ogen m.u.v. het losse top deel, voorzien zijn van 3 punts geleide-ogen wat voor een zeer sterke en stabiele verbinding zorgt.

 

De blank is afgewerkt in een matzwarte lak en een carbon molenhouder zorgt voor een uitgebalanceerde grip op de hengel. Het lange handvat van een kurk/schuim combinatie waarbij aan het einde van de greep 4 holtes in het schuim zijn gemaakt voor een betere grip, dragen er aan bij dat je met deze hengel ook flinke afstandsworpen mee kan maken.

 

 

 

Parabolische aktie van de hengel is ook fenominaal, tijdens de drill's kon ik de vis sturen en voorkomen dat de barbeel zich vast kon zwemmen tussen de stenen die vlak achter de krib op de bodem liggen.

Zelfs als de barbeel een run om de kop van de krib wilde nemen, had de blank nog power genoeg om de vis terug achter de krib te halen

Zeker vlak onder de kant is het van belang dat de hengel de grote rake klappen van de barbeel op kan vangen en zo als schokdemper werkt, maar toch de kracht behoud om de vis te sturen.

 

De specificaties van deze hengel :

Merk : Zammataro

Type : Magna Maestro Heavy Feeder 150

Opbouw blank : IM-8 koolstofvezel/Power Fibre/Carbon

Kleur van de blank : Matzwart

Lengte : 4,2mtr.

Transportlengte : 1,48mtr.

Aantal delen : 3+topdeel (totaal 4 delig)

Topdelen : 2oz, 3oz, 4oz

Aantal geleide-ogen totaal : 13 en allen voorzien van SIC ringen.

Aanbevolen werpgewicht : 150gram

Leveringsomvang :

3 delen plus 3 carbon toppen in een foudraal

Adviesprijs 4,2mtr uitvoering :

€132,-

Ook leverbaar in:

3,6mtr

3,9mtr

Verkrijgbaar bij o.a.:

Hertog Hengelsport Veenendaal

Voor een dealer bij u in de buurt :

www.zammataro.nl

 

PLUSPUNTEN :

* Parabolische aktie over de gehele lengte

* Kwaliteit van de geleide-ogen (SIC ringen)

* Grote geleide-ogen

* Perfecte afwerking van de gehele hengel

* Gebalanceerde plaatsing van de Carbon molenhouder

* Afstandskanon (90gr. speedkorf op 110mtr geen probleem)

* Prijs/Kwaliteit verhouding

* Budgetvriendelijk

* Duitse grondigheid

 

MINPUNTEN :

* De door mij gebruikte molen (Shimano XTE-A 5000) werd niet volledig opgesloten in de molenhouder en na de klemring volledig aangedraaid te hebben, kon ik de molen nog steeds heen en weer bewegen. Ik heb het simpel op weten te lossen door een stukje linnentape aan één kant op de molenvoet te plakken, hierdoor werd de molen wel strak ingeklemd.

 

Eindoordeel :

Deze hengel heeft mij overtuigd door de karakteristieke eigenschappen welke het vissen op de barbeel tot een genot heeft gemaakt, een hengel ligt je wel of niet, deze hengel gaf me in de winkel al een overtuigend goed gevoel en ook in de praktijk maakt deze hengel het waar.

Sindsdien vis ik standaard met de Zammataro en Fox op de barbeel en kan ik niet anders oordelen dat deze hengel een subliem stuk gereedschap is om de barbeel mee achter de schubben te zitten.

Beslist een aanrader als barbeelhengel, maar heb je een keer zin om te feederen, dan zal, mede door de uitwisselbare toppen de Zammataro een een geliefde hengel zijn.

Doordat de molenhouder net iets te groot is, kost hem een punt en krijgt een 9 en het predikaat :

De hengels zijn te koop bij :

 

 

SPECIAL UPDATE !!!!!!!!!!

14-5-2010