Comfortabel aan de waterkant zitten vissen, wie wil dat nou niet ?

De accessoire stoel van Korum is een stoel met 4 afzonderlijk in hoogte verstelbare poten waardoor deze op elke ondergrond recht kan staan en een stapsgewijs verstelbare rugleuning. De losse accessoires zoals een feedersteun, haksteun, paraplusteun nemen zo weinig ruimte in en zijn éénvoudig mee te nemen.

Feedersteun :

De feedersteun is er in 3 uitvoeringen, met of zonder stelpootjes of met dubbele bevestigings arm. ik heb de uitvoering met stelpootjes genomen omdat ik regelmatig op de Waal ga vissen met een heavy feeder. De stelpootjes aan de steun bieden dan voldoende steun onder de zware belasting.

Maar vis ik met een medium feeder, dan laat ik de stelpootjes ingeklapt en bied de steun nog voldoende ondersteuning.

Doordat de feedersteun in elke hoogte te verstellen is, kun je er alle kanten mee op en door de schroefdraad op de kop kun je er ook nog eens allerlei accessoires op zetten voor hengelsteun.

Als hengelsteun gebruik ik de Preston Quiver rod rest. Op deze steun kun je de hengel neerleggen zonder dat de hengel op de lijn ligt.

Kortom, een set die ik al jaren in gebruik heb en nog steeds veel plezier aan beleef. Als de bekleding vuil is geworden, dan zet ik de stoel buiten neer, pak een emmer met schoon lauw water, een zachte borstel en borstel de bekleding schoon en laat de stoel drogen. Nu na 9 jaar deze stoel in gebruik te hebben ben ik er nog steeds trots op. Helaas was de bekleding na 9 jaar intensief gebruik doorgeschuurd en heb ik weer een nieuwe accessoirestoel gekocht en kan ik hopelijk weer een flink aantal jaren lekker comfortabel aan de waterkant vertoeven.

Sinds kort heb ik ook het voetplateau welke je direct aan de voorpoten van de stoel kunt bevestigen, zo kan ik nog beter op de schuine kant zitten en dichter langs de waterkant.

Ook kan ik daar de feedersteun en leefnet arm aan bevestigen en krijgt de stoel nog meer comfort.

Nog een bijkomend voordeel is dat er veel accessoires van Korum en Preston verkrijgbaar zijn die makkelijk op de vierkante 25mm. poten passen.

5 soorten stoelen :

De Korum stoelen zijn er in 4 verschillende uitvoeringen.

1 : De Supa-lite Chair

2 : De EZ-Chair LITE

3 : De EZ-Chair

4 : De Accessory Chair

5 : Deluxe Accessort Chair

Ik heb de nummer 4 en 5 in gebruik. De kleine gebruik ik voorhet feedervissen en de Luxe stoel bij het barbeelvissen i.v.m. de lange (meerdaagse) sessies.

Rugtas :

Naast de korum accessory stoel gebruik ik de Korum rugtas met daarin 4 assortimentbakken waarin al mijn feederspullen zitten. De tas heeft ook 3 ruime bergvakken aan de buitenzijde zitten voor groter materiaal en aan de binnenzijde zitten ook nog diverse vakjes waar je een hoop materiaal in kwijt kunt.

Het grote voordeel is dat de rugtas zo gemaakt is dat je deze aan de stoel kunt bevestigen en dan in één geheel op je rug kunt hangen waardoor je beide handen vrij hebt.

De rugleuning van de stoel is dan het gedeelte wat tegen je rug steunt en de rugtas hangt er achter tegen aan.

De 4 assortimentbakken (niet standaard er bij geleverd) gebruik ik voor het kleine materiaal en heb voldoende ruimte voor de opslag van onderlijnen, lood, korven en method feeders. Verder heb ik in de bergvakken aan de buitenkant ruimte voor groter materiaal zoals de fotocamera, themoskan, brood en ander spul wat niet in de assortimentbak kan. Zo heb ik alles onder handbereik in 1 kleine rugtas.

Vol bepakt weegt hij slechts 9kg. en dan zit er echt alles in wat ik nodig heb, zelfs eigenlijk te veel.

Setup :

De Korum accessoy chair en accessoires zijn verkrijgbaar bij :

Hertog Hengelsport

 

GreetZ

Ronald