paris

 

 

Het gebruik van de Method Feeder in de witvisserij begint steeds meer in opkomst te komen, ik ben nu iets meer dan een jaar bezig met deze methode van vissen en kan niet anders zeggen dat het een super systeem is. ik heb method feeders van preston in de uitvoering L en 45gr. ik gebruik de preston mould om ze te vullen.

Hieronder leg ik uit hoe ik met de method feeder te werk ga.

 

Doordat ik een basis feedervoer gebruik met flavour wat er voor zorgt dat het voer wat plakkeriger wordt, wil het gebeuren dat het voer in de Mould blijft plakken, ik gebruik dan een plastic folie welke ik eerst in de mould leg.om dat te voorkomen.

 

Allereerst pak ik een stukje folie wat lekker soepel is,........

 

dan leg ik het onderlijntje met de haak en aas op de hair op de folie

 

en dan een handje vol voer er over heen.

 

Dan druk ik de method feeder op het voer en de zijde waar de onderlijn vast zit aan de method houd ik ook aan de zijde waar de onderlijn uit de mould steekt en in een lusje onder de method feeder komt te hangen.

 

Dan de method feeder stevig aandrukken in de mould

 

en dan aan de folie de method feeder uit de mould trekken.

 

Een mooiere aasaanbieding kun je niet maken, het aas ligt goed ingeklemd in het voer om tijdens het inwerpen en zakken naar de bodem goed blijft zitten en op de bodem pas los komt. De vis aast op het voer en daar ligt dan ook je aas tussen en de vis neemt dit onopgemerkt mee in z'n bek en de zelfhaking doet de rest.

 

Dan de inworp, deze moet je wat hoger inzetten dan met een gewone feedermontage, want de method feeder moet niet plonzen als deze het water raakt, maar een mooie ploep laten horen. Dan valt de Method feeder mooi recht naar beneden. Ploep en een geen plons dus,..... dan laat je de method feeder met rust en trek je zachtjes je lijn strak tot je topje iets buigt en laat je de montage met rust en is het wachten op de aanbeet. Door de zelfhaking kun je op 2 manieren de aanbeet zien :

1 : een flinke tik op de top gevolgd door een kromtrekker

2 : de top ontspant, lijn valt slap en heb je een terug zwemmer

Door de zelfhaking zit de vis al vast en is hard aanslaan niet meer nodig, je pakt de hengel rustig op en start de drill.

Omdat je met de Method Feeder minder voer kunt transporteren, voer ik altijd eerst met een gewone voerkorf, ik werp een stuk of 5 korven in op de stek en dan verruil ik de korf voor de Method Feeder.

 

Opmerking :

Het originele elastiek wat in de Preston Method Feeders zit is niet zo stevig en na een paar drill's kan het gebeuren dat het elastiek los gaat, ik heb dit zelf een paar keer ervaren en heb het elastiek vervangen voor een stukje powergum (zie foto hieronder), een stuk steviger en geen losschieters meer. Houd er dus rekening mee dat het originele elastiekje niet stevig genoeg is.

In combinatie met miniboilies is dit een perfect dressuur doorbrekende methode, de Method kan ingezet worden op stilstaand tot licht stromend water. Het gebruik op een snelstromende rivier is voor de method geen optie omdat het aas niet op het voer blijft liggen.

Momenteel zijn de zwaarst verkrijgbare Method Feeders van 80gr. van Kobra, maar door het dikke lood blijft er geen ruimte genoeg over voor het voer en aas. preston komt met een 80 grams Method feeder op de markt waar het lood onder de korf is aangebracht waardoor de ruimte voor voer en aas onveranderd blijft en dat is wel heel belangrijk omdat je al minder voer brengt dan met een normale korf.

 

De Preston Method Feeders zijn o.a. verkrijgbaar bij Hertog Hengelsport Veenendaal.

 

 

GreetZ

Ronald