paris

Hengelsteunen

Op het gebied van hengelsteunen is er een ruime keuze, vanaf zo'n €15,- tot €250,- zijn er diverse steunen te koop. Ook ik begon met een steun van €15,-, een driepoot met 2 uitklapbare armpjes waar je de hengels op kon leggen.

Echt lang plezier heb ik daar niet aan beleefd, want na een paar keer mijn hengels met steun en al om zien vallen en een paar keer achter een hengel aan duiken na een aanbeet werd het tijd voor een betere steun. Een strandsteun werd volgens velen aanbevolen en zo werd Raven bezocht, deze hadden een goedkope strandsteun.

 

Maar ook daar had ik geen vrede mee, de schuimrubberen hengelsteun was te zacht en na een aanbeet en het gieren van de baitrunner, sneed de dyneema lijn in het rubber, als ik dan de hengel op pakte, dan trok ik de steun meteen mee omdat de lijn dan vast zat in het schuimrubber.

Toen weer verder gezocht en vond een ander type strandsteun, die heeft het langer volgehouden totdat de steun met hengels omver werd geblazen door een harde rukwind, gevolg,... kromme steun en poten die niet meer in of uit wilden schuiven.

Na enig speurwerk kwam ik uit bij de driepoot strandsteun van Albatros, hiet stonden de hengels allebei super stevig vast en aan de haak kon ik ook nog eens een gewicht aan hangen, ik maak dan gebruik van een stuk touw of plastic tas en een zware basaltkei. Een juiste keuze bleek het dit keer wel te zijn en de prijs van €70,- viel ook nog mee.

De steun maakt het mogelijk om de hengels kaarsrecht omhoog of vlak op te stellen, afhankelijk van de stroming om zo de lijndruk te verminderen. een flinke steen aan een touw kan aan de haak worden gehangen zodat de steun muurvast komt te staan op elke ondergrond.

SPRO heeft ook dezelfde steun in het assortiment, echter is deze zwart geanodiseerd en heeft 2 V-steunen op de T-bar staan welke ook nog eens uitwisselbaar zijn met bijvoorbeeld beetverklikkers.

Een echte aanrader dus.