paris

IJssel

De IJssel is voor mij de 2e keuze om op de barbeel te vissen, op slechts 45 minuten rijden sta ik aan de oever van deze prachtige rivier.

De kribben zijn hier op zijn langst ongeveer 20 meter en als het water in de Waal over de kribben heen stroomt door de hoge waterstand, kun je in de IJssel vaak nog wel op de kribben, of je kunt er vanaf de kant vissen. Iets wat in de Waal dus niet kan, want daar zijn de kribben gemiddeld 60mtr lang.

De bodem van de IJssel bestaat voornamelijk uit rivierkeien en puinstort, dat is soms best wel lastig, je zit er regelmatig vast en verspeeld met regelmaat van de klok je montages. Wat ik heb geleerd in de afgelopen jaren is dat je op de IJssel meer statisch moet vissen in plaats van rollend zoals in de Waal. Je werpt je montage dan rechtstreeks op de plek waar je wil liggen en laat deze dan liggen. Soms is het noodzakelijk om zwaarder te vissen dan op de Waal om te voorkomen dat de montage toch gaat rollen.

De zachtere stroming en het rustieke landschap geven je al een heerlijk gevoel, de weinige scheepvaart verstoort je maar af en toe en omdat hier de oevers meer begroeid zijn dan aan de Waal kun je hier prachtige foto's maken.

Dan krijg je soms foto's die zo op een ansichtkaart kunnen, helemaal niets mis mee.

De IJsel heeft zo zijn charme en ga je voor rust, dan ga je naar de IJssel.

PR IJsselbarbeel 63cm

Om veilig op de kribben te kunnen vissen in de IJssel moet de waterstand bji de IJsselkop op maximaal 9.5mtr NAP staan.

Als de kribben dan toch nog kopje onder gaan, dan kun je op veel stukken gewoon vanaf de kant vissen.